Ο Ζάιρο που ήρθε για να μείνει και ο... Πριγιο - γκολ

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χτες το απόγευμα το πρώτο φιλικό της χρονιάς με μία σαφέστατα κατώτερης δυναμικής ομάδα την Τουμπίζε (ομάδα Β' κατηγορίας του Βελγίου) και την κέρδισε 4-0 με σκόρερ τους Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Κουλούρη. Ώρα λοιπόν να δούμε τι είδαμε σε αυτήν την ''πρώτη εικόνα'' αναλύοντας τι είδαμε στις δύο ενδεκάδες; Και τέλος ποιοι ''άρεσαν'' λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους

Ένας ΠΑΟΚ που έδειξε πως είναι σε ''καλό δρόμο'', να έχει συνοχή και απλά του λείπουν δύο - τρεις ποιοτικές προσθήκες  (αντιλαμβανόμαστε σε ποιες θέσεις), ερωτηματικό αποτελεί ο προπονητής του... Είναι νωρίς.
Αρχικά στο πρώτο ημίχρονο ο Στανόγεβιτς ξεκίνησε στο δικό του 4-4-2 με τους: Mελίσσα, Δεληγιαννίδη Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ενρίκε, Πέλκα, Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τους: Σιαμπάνη, Μάτος, Δεληγιαννίδη,(που έπαιξε απόντος του Λεβέκ που τραυματίστηκε στο ζέσταμα {80' Λημνιός}), Πούγγουρα, Δημητρίου,Κάτσε, Κάνιας, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Ζάιρο, Κουλούρη. Σε αυτά τα πρώτα ενενήντα λεπτά είδαμε αν μη τι άλλο έναν ΠΑΟΚ με πλάνο το οποίο είχε ως εξής: Στο πρώτο ημίχρονο (όπως και στο δεύτερο) παιχνίδι ξεκινούσε με την μπάλα κάτω από τα στόπερ και είτε μεσολαβώντας τα χαφ στο κέντρο είτε οι πλάγιοι επιθετικοί να φτάσει η μπάλα στον Πρίγιοβιτς που τον είδαμε να τα πηγαίνει καλά σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού (πράγμα που δεν θα δούμε σε επίσημους αγώνες μετά την έλευση Μακ), έπειτα αυτός να δημιουργήσει χώρους και είτε να διεισδύσει, είτε να ανοίξει για τον πλάγιους επιθετικούς και αυτοί να παίξουν το ''overlapping''. Η μόνη διαφορά του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ (εκτός του ότι έβγαλε μία λογική κόπωση μετά το 65') ήταν πως στο δεύτερο μέρος έπαιξε ένα πιο ορθόδοξο 4-4-2 με περιφερειακό επιθετικό που είναι η θέση του αυτή τον ''ορεξάτο'' Ζάιρο. Τέλος το άλλο αξιοπερίεργο ήταν πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο πρώτο μέρος με δύο οχτάρια (Τσίμιροτ, Σάκχοφ) ενώ στο δεύτερο με δύο αμυντικά χαφ (εξάρια) (Κάτσε, Κάνιας).

Αυτοί που ξεχώρισαν...

Δεληγιαννίδης: Ο μόνος που αγωνίστηκε 75' λεπτά λόγο του τραυματισμού του Λεβέκ, από την πολύ καλή του σέντρα ξεκίνησε το τρίτο γκολ, πολύ καλά ανεβάσματα, σωστές αμυντικές παρεμβάσεις. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιζε στην θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά στο δεξί ήταν αρκετά καλός.

Ενρίκε: Αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλή διείσδυση, εκρηκτικός και γκολ. Στους διακριθέντες...

Πρίγιοβιτς: Αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Παίκτης που ανεβάζει την ομάδα επίπεδο Έπαιξε ως περιφερειακός, σκόραρε, δημιουργούσε, γύριζε, έτρεχε. Ο MVP κατ΄εμέ. Το πουλέν μου...

Ζάιρο: Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο Έπαιζε στην θέση του ως δεύτερος επιθετικός. Δημιουργούσε ρήγματα. πατούσε περιοχή μπορούσε και να σκοράρει. Φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Μπίσεσβαρ: Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σταθερή αξία, δημιουργός, σκόρερ φυσικά παίζοντας στην θέση του (αριστερός εξτρέμ).

Πούγγουρας: Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά τις περυσινές του εμπειρίες χτες ήταν σταθερός και είχε άνεση στο παιχνίδι του. Στους θετικούς...

ΥΓ. Ήταν απλά μία πρώτη εικόνα... Κρατάτε ''μικρό καλάθι'' 

Χρήστος Δαϊρετζής



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις